באופן עקרוני מומלץ תמיד לערוך הסכם ממון לפני נישואין. הסיבה לכך פשוטה: המהות של הסכם ממון היא שקיפות. ההסכם שם על השולחן את כל הנכסים שיש לבני זוג, ומבהיר כיצד הם יחולקו במקרה של פרידה. למעשה ניתן אפילו לבנות תרחישים שונים עם דרכי חלוקה שונות בכל מצב. שקיפות היא מרכיב הכרחי בכל מערכת יחסים, וכדאי להבטיח אותה עוד לפני החתונה. יחד עם זאת ניתן לערוך גם הסכם ממון לאחר נישואין, ובפרט בעזרת עורך דין מיומן כמו עו"ד יואל גוב-ארי .
הדגשים החשובים של הסכם ממון לאחר נישואין
- תקפות – הסכם ממון בין בני זוג שכבר נישאו יהפוך לתקף רק לאחר קבלת אישור מבית דין דתי (בית דין רבני / בית דין שרעי / בית דין דרוזי) או בית משפט לענייני משפחה. חשוב לציין כי בכל ערכאה יתבצע בירור מעמיק לגבי נסיבות החתימה וכן לגבי מידת ההסכמה בין בני הזוג על כלל הסעיפים שבהסכם.
- הסכמה – לפני החתונה, יש אינטרס הדדי לחתימה על הסכם הממון, מפני שלשני הצדדים ברור שסירוב יטיל צל של ממש על הנכונות להתחתן. מיד עם כניסת הנישואין לתוקף, חל על בני הזוג חוק יחסי ממון בין בני זוג, אשר קובע כי הנכסים המשותפים יתחלקו שווה בשווה במקרה של פרידה, גם אם היא תתרחש תוך שבוע. עורך דין מנוסה ימצא מנופי לחץ גם במצב כזה על-מנת להוביל להסכמה לחתום על הסכם הממון.
- מקסימום תשומת לב לכל פרט – על-מנת שההסכם יכלול התייחסות מקיפה לכל הסוגיות הממוניות הרלוונטיות עבור בני הזוג.
שירות באחריות מלאה
הסכם ממון לאחר נישואין מחייב אחריות רבה מצד עורך הדין, וזאת לנוכח הרגישות של הסיטואציה. בחלק מהמקרים יש על הפרק נכסים בשווי כספי עצום, וגם הזוגיות עצמה עומדת למבחן. עו"ד יואל גוב-ארי מתנהל מתוך מודעות מלאה לכל אלה, ובתוספת הניסיון הרב שצבר בתחום הספציפי הזה הוא יכול להבטיח שירות בסטנדרטים גבוהים במיוחד. כלומר, הסכם ממון אחרי נישואין שמעניק שקט נפשי לשני בני הזוג.
הסדרה מאוחרת של יחסי הממון בין בני זוג
הסכם ממון הוא כלי משפטי חשוב המאפשר לבני זוג להסדיר את חלוקת הרכוש והזכויות הכלכליות ביניהם. בעוד שרבים עורכים הסכם כזה טרם הנישואין, לעתים עולה הצורך לעשות זאת גם שנים לאחר מכן. הסיבות לכך מגוונות – החל משינוי נסיבות, דרך רצון לתקן עיוותים ועד מצבים של משבר ביחסים ורצון להיפרד.
משרד עורכי הדין גוב-ארי אילון מתמחה בעריכת הסכמי ממון לאחר נישואין, תוך הבאת נקודת מבט מנוסה ומקצועית לתהליך. אנו פועלים מתוך רגישות ואמפתיה למערכת היחסים המורכבת, לצד הקפדה על דיני המשפחה והגנה על האינטרסים של הלקוחות שלנו.
הסכם ממון מאוחר מחייב אישור של בית משפט לענייני משפחה, כדי להבטיח שהוא הוגן, סביר ונעשה בהסכמה חופשית של שני הצדדים. עו"ד הסכמי ממון שלנו ילוו אתכם לכל אורך התהליך – החל מגיבוש ההסכם, דרך מו"מ עם הצד השני ועד להגשת ההסכם לאישור בית המשפט.
במסגרת ההסכם, נדאג להסדיר את כל ההיבטים הרלוונטיים ליחסי הממון בין בני הזוג. נבחן את נכסי המשפחה, נגדיר את הבעלות עליהם ואת אופן חלוקתם, נקבע הסדרים לגבי החובות והזכויות העתידיים, ובמידת הצורך נתייחס גם לסוגיות כמו מזונות ומדור.
כל זאת ייעשה תוך התחשבות במכלול הנסיבות הייחודיות של בני הזוג – אורך הנישואין, גילאי הצדדים, מצבם הבריאותי והכלכלי, קיומם של ילדים משותפים ועוד.
מעבר לניסיון המשפטי, אנו מביאים גם כישורים של ניהול משא ומתן וגישור, במטרה להגיע להסכמות מאוזנות ככל הניתן, תוך צמצום החיכוך והקונפליקט בין בני הזוג. זאת מתוך הבנה שהסכם ממון טוב הוא כזה המקובל על שני הצדדים ומונע מחלוקות עתידיות.
אם אתם שוקלים עריכת הסכם ממון לאחר נישואין או נמצאים בעיצומו של התהליך, אנו מזמינים אתכם לפנות אלינו לייעוץ. נשמח להעניק לכם מענה אישי ומקצועי, תוך דיסקרטיות מלאה וליווי צמוד. המטרה שלנו היא להבטיח את האינטרסים שלכם ולסייע לכם להגיע להסדר הוגן, יציב ומוסכם.
צרו קשר כבר היום ונתחיל לקדם את ההסכם שלכם בצורה הטובה ביותר.